Tentoonstelling:   “Lang leve de muziek”

Op 5 oktober 2018 werd in Gent een “grootse”  toonstelling geopend namelijk: “Lang leve de Muziek”. Het is een realisatie van “Historische Huizen Gent” onder de leiding van Directeur Historica Doreen Gaublomme. Je wordt meegenomen voor een reis doorheen “60 Jaar” Nederlandstalige liedjes geschreven door Vlaamse en Nederlandse artiesten.

Een eerbetoon aan zangers die op een grandioze wijze in de kijker worden gezet. Het verhaal van de Nederlandstalige populaire muziek wordt gedocumenteerd met prachtig materiaal, komende uit de privéverzameling van de artiesten en uit het archief van de VRT.

Op meesterlijke wijze heeft “Curator Jan Delvaux”  samen met een ploeg van enkele researchers onder leiding van Winne Gobyn, het materiaal verzamelt om de bezoeker te begeleiden doorheen 60 jaar Nederlandstalige muziek van de Lage Landen gaande van 1958 t/m 2018.

In samenwerking met de organisatoren en onderzoekers van “De Historische Huizen Gent” werd hier een expositie opgezet echt iets om “U” tegen te zeggen.

Informatie

Plaats: Historische Huizen Gent – Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 9 te 9000 Gent – tel.: +32 (0) 9 266 85 24

Mev. Patty Delanghe zal de mensen van de Pers graag te woord staan voor bijkomende info.

Open: van dinsdag tot zondag vanaf 10 uur tot 18 uur. De tentoonstelling loopt tot 9 september 2019.

Mijn interesse en ervaring als bezoeker aan de tentoonstelling

Klik op de bovenstaande blauwe link- tekst en lees verder.