julien

 

 

Biografie Julien Keymolen.

Julien Keymolen stamt uit een muzikale familie. Op latere leeftijd is hij begonnen met muziekstudies aan het Stedelijk Conservatorium te Leuven. Naast dwarsfluit, kamermuziek en koorzang werkte hij het volledig theoretische programma af. Na de graad van uitmuntendheid ging hij zich nog verder bekwamen in koordirectie en compositie. Ook instrumentenleer stond op z’n programma.

Gedurende meer dan een decennium leidde hij een klein kamer ensemble en dirigeerde tevens het gemengd koor “Cantate Domino” te Keerbergen. Componeren was een jeugddroom. Uit de grote verscheidenheid aan composities blijkt reeds zijn compositorische veelzijdigheid. Hij schreef o.a. werken voor beiaard, orgel, zang, piano, fluit, hobo, klarinet, trompet, harp, accordeon, gitaar, mondharmonica en vele andere instrumenten. Vooraleer hij voor een nieuw instrument gaat componeren maakt hij vooraf altijd een uitgebreide studie. Daartoe gaat hij ook te rade bij leerkrachten.

Ook schreef hij diverse werken voor kinder- en vormselvieringen en een hele reeks religieuze liederen voor meerstemmig gemengd koor. Talrijke composities voor gevarieerd samenspel en voor samenspel ten behoeve van diverse ensembles staan op zijn naam. Maar ook partituren voor concertband en harmonieorkest maken deel uit van zijn repertoire.

Thans werden er bij DMP reeds meer dan 740 werken uitgegeven. Julien Keymolen bezocht ook verschillende muziekacademies om te vernemen welke muziek er nodig is voor de lessen. Zijn composities werden dan ook op het advies van de directeurs en de leerkrachten afgestemd.

Hij schreef duetten, trio’s en kwartetten voor strijkers en voor blaasinstrumenten. Ze vormen een bruikbare materie voor de lessen en zijn haalbaar voor de studenten. Wie in zijn vrije tijd met muziek wil bezig zijn, zal zeker ook zijn gading vinden in de grote verzameling partituren.

Composities met een hogere moeilijkheidsgraad maken eveneens deel uit van de verzameling. Inzake de liturgie is er een afzonderlijke rubriek voor liturgische muziek voorzien. Voor kerkkoren en vormselvieringen is heel wat bruikbaar materiaal aanwezig. Werken voor koorconcerten kan je eveneens in deze catalogus terugvinden, maar ook in de rubriek“Zang” van de catalogus instrumentale muziek.